Taxatie

In vier stappen naar Maat-werk: de taxatie van een woning

• Opdracht en doel bespreken
• Inspecteren en informatie verzamelen
• Taxatierapport opstellen
• Resultaten bespreken 
 

Opdracht en doel bespreken

U wilt een woning laten taxeren. Wellicht gaat het om een woning die u overweegt te kopen. Of u heeft een taxatierapport nodig voor het oversluiten van uw hypotheek, voor de belastingdienst of omdat u gaat scheiden. Als erkend taxateur kunnen wij u in alle gevallen uitstekend van dienst zijn. Wij stellen een rapport op dat door alle banken en instellingen in Nederland geaccepteerd wordt.
 

Inspecteren en informatie verzamelen

Voor het maken van een taxatie bekijken we de woning vanzelfsprekend ter plaatse. Met een kritische, maar uiterst reële instelling kijken we onder meer naar de staat van onderhoud, de kwaliteit van de constructie, de gebruikte materialen, de inhoud en oppervlakte van de woning. Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook de ligging van de woning is van belang. Een tuin op het zuiden en een vrij uitzicht – om maar eens iets te noemen - hebben een duidelijk effect op het eindresultaat.
 

Taxatierapport opstellen

Naast de bezichtiging van het te taxeren pand, doen wij ook nog eens het nodige huiswerk. We vragen bij de gemeente het bestemmingsplan op en doen zogenaamd kadastraal onderzoek. In het eindoordeel legt bovendien de plaatselijke marktsituatie een flinke dosis gewicht in de schaal. Aan een huis in het Westland hangt nu eenmaal een ander prijskaartje dan aan een vergelijkbare woning elders in het land. En zelfs binnen het Westland kunnen er verschillen zijn. Omdat wij thuis zijn in deze regio kunnen wij dat uitstekend inschatten, waardoor u verzekerd bent van een juiste taxatie.
 

Resultaten bespreken

Uiteindelijk ligt er dat taxatierapport waar u om vroeg. Een uitgebreid, maar helder rapport, dat geen ruimte voor misverstanden laat. Heeft u niettemin behoefte aan een toelichting, dan maken wij daar graag even tijd voor. Voor ons is taxeren dagelijkse kost; u krijgt er misschien maar een aantal keer in uw leven mee te maken. Zorg er dan wel voor, dat u maat-werk geleverd krijgt!