Buurtinformatie van uw makelaar over Wateringen

Wonen in Wateringen en Kwintsheul
 
Met ruim 15.000 inwoners is Wateringen een kleine maar veelzijdige gemeente in Zuid-Holland. Tot eind 2003 vormden Wateringen en Kwintsheul samen de gemeente wateringen. Vanaf 2004 maken ze deel uit van de gemeente Westland, samen met Naaldwijk, ‘s-Gravenzande, De Lier en Monster. Ondanks de gemeentelijke herindeling behouden deze kernen hun eigen karakter en uitstraling. De Haagse Vinex-wijk Wateringse Veld grenst aan Wateringen. Deze locatie werd in 1994 door de gemeente Den Haag geannexeerd.
 

Historie in Wateringen

Er zijn een aantal historische plekken te vinden in Wateringen waaronder de gerestaureerde stellingmolen Windlust. Waar vroeger een kasteel en klooster stond bevindt zich nu de Hofboerderij. De St. Josephkerk staat bekend om de prachtige lichtinval overdag in de kerk. Ook het voormalige raadhuis en de Sint-Jan de Doperkerk zijn bijzondere gebouwen in Wateringen. De ondermolen De Hoop en de middenmolen Maria-Antoinette zijn hier ook te vinden, het is niet bekend waar de bovenmolen gestaan heeft.
 

Kwintsheul

De ruim 3500 inwoners van Kwintsheul noemen deze dorpskern De Heul. Het oudste deel van Kwinstheul ligt aan de Lange Watering die loopt van Den Haag naar ‘t Woudt. Naast de nieuwbouwwijken is de historie van Kwinstheul nog steeds terug te zien in de boerderijen aan de Hollwatering en de Heulweg. Heul staat voor een opening in een dijk die de verbinding vormt tussen de stromende wateren aan weerszijden van de dijk.
 

Sporten in Wateringen en Kwintsheul

Met de twee voetbalclubs in Wateringen Klein Maar Dapper (KMD) en Verdedig En Loop Op (VELO) kun je gerust een balletje trappen, in Kwinstheul kun je terecht bij Sport Federatie Quintus met een ruim aanbod aan sporten waaronder handbal, voetbal, atletiek, badminton en meer.
 

Wateringse Wielerdag

Sportliefhebbers kijken elk jaar weer uit naar de Wateringse Wielerdag die wordt georganiseerd door Wielercomité Wateringen. Dit evenement vindt plaats op de donderdag na de Tour de France en is uitgegroeid tot het grootste sportevenement van het Westland. Naast dit gratis evenement is er ook een gezellige kermis in het centrum van Wateringen.
 

Winkelen in Wateringen

Met 150 winkeliers in Wateringen en Kwintsheul is het hier een waar winkelparadijsje. Je hoeft niet eens te betalen om te parkeren, vergeet alleen niet de parkeerschijf in de auto te leggen. De WOV-cadeaubonnen zijn altijd een welkom geschenk voor (nieuwe) inwoners van Wateringen, zo kun je kennis maken met het diverse aanbod van producten, diensten en uiteraard die heerlijke cuisine.
 

Wonen in Wateringen en Kwintsheul

De gemeente Wateringen en randgemeenten bieden alle moderne faciliteiten om te wonen. Daarnaast vind je hier ook de rust om heerlijk te genieten. In de luwte van Den Haag en naast Zeeland is Wateringen een groeiende en bloeiende gemeente met een hoge aantrekkingskracht. Als je Wateringen en de natuurlijke omgeving eenmaal hebt bezocht ben je gegarandeerd verkocht.
 
Wateringen en Kwintsheul vormen een prachtig geheel waarbij nieuwbouw en historische panden in elkaar opgaan en een unieke gemeente vormen binnen het Westland. Met de redelijke prijzen voor woningen en de faciliteiten in en rond Wateringen is deze gemeente een zeer aantrekkelijke optie om te wonen in het Westland.