Buurtinformatie van uw makelaar over Naaldwijk

Wonen in Naaldwijk

 

Naaldwijk is één van de elf dorpskernen in het mooie Westland. Het is tevens de hoofdplaats van Westland. Dit gebied staat bekend om de glastuinbouw, Naaldwijk is een prachtig dorp met ongeveer 19.000 inwoners. Hier wordt een dorps karakter verenigd met een stedelijke allure. Het is een waar pareltje gelegen in Zuid Holland.

 

Historie van Naaldwijk

De geschiedenis van Naaldwijk dateert tot in de Romeinse tijd. Toen lag Naaldwijk aan de Maas. In 1933 vond archeoloog Jan Hendrik Holwerda een bronzen hand. Later in 2004 werd tijdens een opgraving een deel van een bronzen plaat gevonden die naar alle waarschijnlijkheid deel uitmaakte van de sokkel van een standbeeld van keizer Claudius. In de Romeinse tijd liep het kanaal van Corbulo van Naaldwijk naar de Rijn bij Leiden. Aan de hand van de opgravingen wordt veronderstelt dat er een Romeinse vlootbasis was gevestigd in Naaldwijk.

 

Bezienswaardigheden in Naaldwijk

Voor liefhebbers van historie is Naaldwijk een dorp met enkele prachtige gebouwen die je terugbrengen naar lang vervlogen tijden. Bijvoorbeeld het oude raadhuis dat dateert uit 1561. Het Heilige Geesthofje brengt je terug naar de vijftiende eeuw. De kapel stamt uit de zeventiende eeuw. Ga verder terug in de tijd door een bezoek te brengen aan de Oude kerk. Deze gotische kruiskerk heeft een romaanse toren die dateert uit de dertiende eeuw. Het gotische koorhek is wat jonger, uit de zestiende eeuw en het orgel is daarbij vergeleken nog piepjong, die werd geplaatst in 1836.

 

Naaldwijk, Winkelrijk!

De dorpskern is een bron van activiteit. Met ruim 150 winkels kun je hier naar hartenlust shoppen. In Naaldwijk ben je altijd welkom, je kunt hier gratis parkeren en genieten van de winkels, de horeca gelegenheden en uiteraard de inwoners van Naaldwijk die écht het verschil maken. In het winkelhart van Naaldwijk vind je naast de vertrouwde winkelketens ook een aantal Naaldwijkse winkels die Winkelrijk een bijzonder karakter geven. Geniet van het mooie leven in het Westland in één van de gezellige cafés, lunchrooms en restaurants. Kom binnen, de koffie staat klaar!

 

Het centrum van het Westland

Met de kust van 'S Gravenzande aan één zijde en Den Haag aan de andere is Naaldwijk een strategische uitvalsbasis. De grote stad is dichtbij, en je kunt ook heerlijk uitwaaien in het duingebied van de Westlandse kust. Het Solleveld is een oud duingebied met een bijzondere flora en fauna, samen met de Kapittelduinen is dit een beschermd Europees natuurgebied. De Zeven Gaten heeft een compleet andere uitstraling. Naaldwijk is echt plek waar jong en oud zich thuis zal voelen!

 

Wonen in Naaldwijk

Wat is er mooier dan wonen met een dorps gevoel met alle faciliteiten van de stad? Neem de in 2015 gerenoveerde sporthal waar verschillende sportverenigingen actief zijn. Of het sportpark Hoge Bomen, met o.a. voet- en handbalverenigingen, hockey, tennis, een moderne atletiekbaan en een openlucht zwembad.  Een woning kopen in deze omgeving is momenteel zeer betaalbaar, en het biedt een uitstekende investering voor de toekomst. Hier is genieten van het leven geen optie, het is hier vanzelfsprekend. Breng een bezoek aan de Makelaar in Naaldwijk voor een vrijblijvend gesprek, breng een dagje door in Naaldwijk en omgeving. Dan zul je het geheim in het Westland zelf ontdekken.