Terug naar de resultaten
Te koop

Voorweg 232

2716 NL Zoetermeer
€ 2.050.000,- v.o.n. Beschikbaar

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2019 Woonoppervlakte 261 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Landelijk wonen, naast het gloednieuwe natuur- en recreatiegebied De Nieuwe Driemanspolder, maar toch midden in de Randstad, is nu mogelijk in dit unieke object ‘de Elizabethhoeve’ aan de historische Voorweg te Zoetermeer.

In 1912 kreeg architect W.J. Vollebregt de opdracht voor de bouw...
Lees meer

Omschrijving

Landelijk wonen, naast het gloednieuwe natuur- en recreatiegebied De Nieuwe Driemanspolder, maar toch midden in de Randstad, is nu mogelijk in dit unieke object ‘de Elizabethhoeve’ aan de historische Voorweg te Zoetermeer.

In 1912 kreeg architect W.J. Vollebregt de opdracht voor de bouw van een boerderij aan de Voorwegwetering in Zoetermeer. Dit gemeentelijke monument behoort tot het type langhuisboerderij; het woonhuis en de stal liggen in elkaars verlengde. Wat het meest in het oog springt, is de speciale voorgevel, met gekleurde stenen, vormstenen, kroonlijsten en aparte consoles.

Helaas is dit monument in zeer slechte staat en daarom ook niet meer te restaureren. Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend voor de sloop- en herbouw van het voorhuis met de stal.

Het voorhuis zal worden gebouwd identiek aan de originele gevels en kozijnen. Het achterhuis wordt opgetrokken uit eiken vakwerkspanten, grote slanke aluminium gevelpuien en voorzien van een rieten dakbedekking.

Zowel het voor- als het achterhuis zal worden gebouwd conform de vigerende eisen van het bouwbesluit en een degelijke bouwmethodiek met een betonfundering, betonnen vloeren (met uitzondering van de entresolvloer) en porotherm binnenwanden.

Verder zal de brug worden vernieuwd. Op het terrein zijn meerdere opstallen mogelijk. Voor de keuken, het sanitair, de haarden en het tegelwerk is een stelpost opgenomen.

Indeling
De ruime hoofdentree bevindt zich aan de zijgevel van het achterhuis. Via een brede hal komt u door de ranke stalen deur in de ruime eetkeuken en woonkamer. Deze ruimtes worden verdeeld door een blok met daarin twee haarden, een gericht naar de eetkamer, de ander naar de woonkamer. Boven de keuken wordt een entresol gebouwd die nog naar wens kan worden ingedeeld. De vide boven de eettafel en de woonkamer zorgt voor een mooi ruimtelijk effect.
Op de begane grond in het voorhuis bevindt zich een luxe slaapverdieping, met de masterbedroom, een grote badkamer, een kleedkamer en een aparte studeerkamer.
Op de eerste verdieping zijn nog drie slaapkamers en een badkamer, al is andere indeling naar wens nog zeker mogelijk.
Bereikbaarheid
Met de rijksweg A4 op slechts 7 minuten en de rijksweg A12 op 9 minuten afstand is de bereikbaarheid uitstekend te noemen.

Ontwikkeling
Dit project is een ontwikkeling van Leda B.V., gespecialiseerd in villa’s van zeer hoge kwaliteit. Dit ambitieniveau geldt ook voor het nieuwe monument.
Mocht u meer informatie wensen over dit project, nodigen we u graag uit bij ons op kantoor in Leidschendam.

Kenmerken

Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 2.050.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 2019 Bouwjaar toelichting Moet nog geboud worden. Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Aan park, aan rustige weg en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 261 m² Perceeloppervlakte 2560 m² Inhoud 1200 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Zoetermeer Sectie C Perceelnummer 5754 Oppervlakte 2420 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Zoetermeer Sectie C Perceelnummer 6880 Oppervlakte 140 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring